Az év hotele

Mennyi program fér bele egy kétnapos családi hétvégébe

2018. augusztus 14. - Az év hotele

Nem is gondolnád, hogy mennyi mindent lehet csinálni két nap leforgása alatt, de ehhez bizony le kell mondani a napágyban való egész napos heverészésről. Érdemes kipróbálni, íme néhány tipp azok számára, akik a vízpart helyett szívesen választják a hűvösebb hegyeket.

36883947_10209783605465673_8810420547776151552_n.jpg

Anikó, Zoli és az ötéves Zalán hármasban fogott neki a hotelek tesztelésének AZ ÉV HOTELE televíziós műsor vasárnapi adásában, az északkelet-magyarországi régióban. Először Parádsasváron majd Mátraszentimrén, két Heves megyei településen jártak. Ennek a környéknek a legfőbb turisztikai vonzerejét egyértelműen az Északi-középhegység egyik tagja a Cserhát és Bükk-vidék között elhelyezkedő Mátra adja, ami bővelkedik programokban, ahogy azt a cslád is megtapasztalta.

Lássuk, milyen programok kínálkoznak a Mátrában és a család által tesztelt hotelekben.

  1. Üvegfújás Parádsasváron

Parádsasváron már több mint 300 éves múltja van az üvegkészítés egyik legrégebbi formájának, az üvegfúvásnak. A településen hutákban mutatják be az üvegkészítés csínját-bínját, sőt a legbátrabbak még saját poharat is fújhatnak maguknak. Naná, hogy a család legkisebb tagja is kipróbálta ezt a régi, de annál látványosabb üvegkészítési módszert.

  1. Szabaduló szoba a Kastélyhotelben

A szabaduló szoba ötletét az 1990-es években megjelent, úgynevezett „room escape” videojátékok teremtették meg. Hogy mikor jelent meg az első szabaduló szoba pontosan nem lehet tudni, de nagyjából 2006 környékére datálják. Magyarországon 2011-ben jelentek meg a szabaduló szobák. A játék számos típusa, fajtája ismert, de nincs még egy olyan az országban, mint Parádsasváron a Kastélyhotelben. A szálloda vezetése valami egyedit szeretett volna, olyat, ami még nincs az országban. Sikerült is, így született meg a szoba, melynek tematikája a gazdag és érdekes történettel rendelkező Károlyi családhoz kapcsolódik.

  1. Kerékpárral a Mátrában

A Mátrában kialakított 90 km-es erdei útvonal nem csak versenyzőknek, de családoknak és hobbi kerékpárosoknak is kifejezetten izgalmas lehet. Bár azt nem árt tudni, hogy nem az egyik legkönnyebb terepen kell majd tekerni. Viszont a táj látványa, Magyarország legmagasabb pontja, a Kékestető kárpótolni fog minden egyes homlokunkon legördülő izzadságcseppünkért.  

A család a hotelek tesztelése mellett mindhárom programon részt vett AZ ÉV HOTELE múlt hét vasárnapi adásában. Erre a hétvégére születésnapot ünnepelni érkeztek, de nem csak az ötéves szülinaposnak okozott váratlan meglepetéseket és örömöket a hétvége, hanem Anikó kezét is megkérte Zoli. Ha kíváncsi vagy a mozgalmas hétvégére, a lánykérés izgalmaira és a letesztelt hotelekre, akkor nézd vissza az adást az RTL Most!-on.

Voksolj az északkelet-magyarországi régió két újabb indulójának valamelyikére!

A héten a család ezt a két hotelt tesztelte:

Kastélyhotel Sasvár Resort*****

A történelmi kastélyhotel, mely egykor a Károlyi család tulajdonában állt egy hatalmas parkban, terebélyes fák ölelésében Parádsasváron helyezkedik el. Az épületet Károlyi Miklós terveztette és építtette 1876-82 között Ybl Miklóssal. Károlyi Miklós feleségének, Zichy Karolinnak szánta a kastélyt. Ő adta az épületnek a Sasvár nevet is. A Tanácsköztársaság után az államosították a Károlyi birodalmat a kastéllyal együtt, amelyet még két évre visszakapott a család a második világháború után, de a későbbiekben állami gyermeküdültetésre használták az épületet. 1998-tól egy jelentős felújítást követően működik hotelként a biedermeier és empire stílusú bútorokkal berendezett elegáns kastélyszálloda, mely a romantikus lelkeket képes azonnal rabul ejteni.

További részletek: http://www.khs.hu/

kastelyhotel_sasvar.jpg

 

Hotel Narád & Park***

A hotel, a festői szépségű mátrai település, Mátraszentimre egyetlen négycsillagos szállodája. A település Gyöngyöstől csupán 30 km-re, Egertől pedig alig 60 km-re fekszik. Aki szereti a természetet, ebben a hotelben nem fog csalódni. A hotel parkjából csodálatos őstölgyesekkel szegélyezett sétaút vezet a Narád-patakhoz. Páratlan panoráma nyílik az étteremhez tartozó teraszról a Kékesre és Galyatetőre is, sőt tiszta időben a Tátra csúcsait is láthatod a szobából. Kifejezetten ajánlott a hotel gyermekes családoknak: a gyerekbútorokkal felszerelt szobák, az etetőszéket, mesefigurás étkészletet, előkét biztosító étterem garantálja a kicsik gondtalan pihenését. Ugyanakkor a wellness részlegen is megtalálható minden, amire a kicsiknek és a felnőtteknek is szüksége lehet, hiszen úszómedence, jakuzzi, szaunák, gyermekmedencék várnak a hotelbe látogatókra.

További részletek: https://hotelnaradpark.hu/

hotel_narad_park_2.jpg

A két hotel valamelyikére tehát Te is szavazhatsz a most vasárnapi adás kezdetétől egy héten át a www.facebook.com/azevhotele oldalon. Ezzel nyerhetsz egy wellness hétvégét, abba a hotelbe, ahova voksodat leadtad. Ne feledd, az Észak-Kelet Magyarországi régióból csak a legjobb hotel kerülhet majd be 2019 januárban AZ ÉV HOTELE döntőjébe. Hogy melyik lesz az? A Te szavazatodon is múlik!

Mondd meg Te, melyik legyen AZ ÉV HOTELE!

AZ ÉV HOTELE közönségszavazás az RTL Klubon és a Facebookon lehetővé teszi, hogy a nézők válasszák meg az egyes magyarországi régiók legjobb hotelét és végül AZ ÉV HOTELÉT. Az elismerés rangját mutatja, hogy AZ ÉV HOTELE díj a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége Év Szállodája szakmai díjának testvérversenye.

az_ev_hotele_facebook_620x220.png

AZ ÉV HOTELE közönségszavazáshoz kapcsolódó televízió műsor az RTL Klubon az utazók szemszögéből, személyes élményeiken keresztül mutatja be a címért versenybe szálló szállodákat. Minden adásban egy-egy pár vagy család kalandjait láthatjuk, akik elutaznak egy hétvégére két magyarországi hotelbe valamilyen céllal a lánykéréstől a házassági évfordulóig és kipróbálják, illetve értékelik is a bemutatott hoteleket.

Szavazz és nyerj hetente wellness hétvégét!

A nézők a www.facebook.com/azevhotele oldalon választhatják meg szavazataikkal az egyes hónapok, azaz az egyes régiók legjobb hoteleit. Majd a sorozat végén ezek a hotelek indulnak AZ ÉV HOTELE címért, amire szintén szavazhatnak majd a nézők. Érdemes lesz hetente voksolni, mert minden héten wellness hétvégét nyerhetnek, akik szavaznak.

A bejegyzés trackback címe:

https://azevhotele.blog.hu/api/trackback/id/tr8214180879

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása