Az év hotele

Zsanna Hotel blogja: Szálloda-lélek-tan

2019. június 30. - Az év hotele

Új hét, új úti cél, megint hajnal van, nekiindulok. Szeretem ilyenkor a házunk udvarát, még pihen, csend van. Ha korán kezdődik a napom, egy pillanatra megállok, nézem a lakások csukott bejáratait, és elképzelem az ajtók mögötti ágyakat benne az alvó emberekkel. Nagy a kísértés, hogy teli torokból elkiáltsam magam, „Köszöntöm Önöket, ez itt az Év Hotele”! Aztán inkább úgy döntöttem, csendben kigurulok a kihalt utcára, imádom ilyenkor a várost. Olyan, mint valamilyen katasztrófa filmben, sehol egy lélek, csak pár szemetet kapdos fel a szél.

 

zsanna1.JPG

 

Mire megérkezem Csólyospálosra, ott éppen indul a mozgalmas reggel. Iskolába és munkába igyekvő autók sora között, lassítgatva keresem Csipkerózsát. Remélem már ébredezik, mert ma dolgos napunk lesz! Aztán a térkép lekanyarít az útról, s hosszasan haladok a pusztában. Kezdek hitetlenné válni a tekintetben, hogy itt egyszer csak egy hotelre bukkanok, de ekkor el is oszlatja aggályomat egy reményt keltő felirat: Még öt perc a teljes kikapcsolódásig. És az eső megint csak esik. Velem együtt a rossz idő is megérkezett az új évadba, de nem baj, úgysem bírom a meleget. Ellenben izgulok, perceken belül kezdés!

 

csipkerozsa_parkhotel-1.jpg 

 

Amint megérkezem a Csipkerózsa Park Hotelbe**** (link: http://www.parkhotel.cc) az események felgyorsulnak. Szívélyes fogadtatás, gyors kávé, ásványvíz, szoba, öltözés, smink és már ezerrel pörög is a nap! Azért észreveszem ám a szép mintákat a párnán és a tágas, világos fürdőszobát, de majd később mindent megszemlélek.

 

 hvigg.png

 

Zsannaaaa, gyereee… ismét az ismerős hang. Kezembe kapom a már-már állandósult kellékemet az esernyőt, és indulhat az első konf. Most ez kicsit nehezebben megy, valahogy ma ellenem van fűfavirág szél és eső. Aztán mégis túljutok a mélyponton, és már nem is érdekel, mert beszippant a hely és az élmény. Ez most megint más. Megismerkedem az „itteniekkel”. Akik megálmodták és megvalósították ezt a miliőt, akiknek erről szól az életük. Kicsit őrültek. Igen. Mert hiszem, hogy mindenki az, aki elszántan, szilárd akarattal, rendíthetetlenül megvalósítja önmagát. Aki pontosan tudja kicsoda ő, és merre tart. Aki bátor és kitartó. Aki adni akar, mert arra született. Dubs Úrra, a csólyospálosi hotel tulajdonosára mindig emlékezni fogok.

 

 

 

Az időnk itt lejárt, indulunk Gyulára. Visszanézek, és most gondolok bele először igazán abba, hogy mi mindig továbbállunk. Magunk mögött hagyva életeket, történeteket, illatokat, ízeket. Ők maradnak, mi lettünk a gyűjtők. Ez a gazdagság, amit ezalatt a műsor alatt meg lehet szerezni, leírhatatlan érték. Megint azt érzem, hogy boldog vagyok. És olyan fáradt, hogy az egyik kollégámnak át is adtam a volánt, mert nem bírok vezetni. Hosszasan utazunk, az eső ömlik, megérkezünk a külső helyszínre a békéscsabai fürdőbe, ahol a fürdő és a hely nevezetességei mellett újabb életúttal ismerkedem, a fürdő igazgatójának személyében, egy ambiciózus emberrel.

 

Most azt érzem, energiáim vésztartalékával indulok Gyulára, ahol vár Komló Hotel*** (link: : https://komlohotelgyula.hu/). Mire megérkezek visszatér az erő. Bohém díszletelemek tarkítják az előteret, jó nézelődni itt. Ebéd közben viccelődünk, röhögünk, a rossz időn, sanyarú sorsunkon, és hogy nincs idő megenni a desszertet, ami rám nézve talán nem is baj :)

 

komlo_hotel.jpg

 

Smink, ruhák elő, és már nem is látom szép-e ez a szoba, beterítettem a holmimmal. Szaladok, csináljuk a dolgunk, csúszás van. A szálloda igazgatója kopog az ajtómon, felkészülünk a beszélgetésre. Egy újabb életút tárul elém, hallgatom, figyelem, cikáznak a gondolataim, hogy majd mi legyen az interjúban, és szép lassan összeáll a fejemben a kép. Sokáig dolgozunk, de elkészülünk. Itt alszom, már nem bírok hazavezetni. Hajnalban leadom a kulcsot, a recepciós nem érti, miért megyek el, hiszen estig van szobám. Megértem őt, jó lenne itt ejtőzni kicsit, biztos ő is erre vágyik, a munkaidőm viszont lejárt, hazasietek.

 

A döntés nehéz, de mindkét hely nagyon másmilyen volt. Higyjétek el, az egyik hely egy kicsit mindig jobb, mint a másik! Szavazzatok, nyerjetek (link: https://www.facebook.com/azevhotele/) és menjetek ti is, gyűjtsétek a zsákot élményekkel, nagyon izgalmas dolog ez!

A bejegyzés trackback címe:

https://azevhotele.blog.hu/api/trackback/id/tr5614911972

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása