Az év hotele

Család-összekovácsoló hétvége Pécsett

2018. november 23. - Az év hotele

Nincsenek könnyű helyzetben azok, akik harmincas éveiken túl ismerkednek, hiszen ilyenkor óhatatlan, hogy az egyik fél vagy talán mindkettő már túl van egy házasságon vagy esetleg született is korábban gyermeke előző kapcsolatából. Persze embere válogatja, hogy épp ki melyik életszakaszában találja meg a boldogságot, ahogy azt is, hogy ki hogyan reagál arra, ha a számára vonzó csinos hölgyről vagy a sármos úriemberről kiderül, hogy nem csak szingli, de mellette édesanya vagy édesapa is. Hasonló cipőben jár az RTL Klub AZ ÉV HOTELE múlt heti adásának egyik főszereplője Tibi is. 

Tibi és Niki idén márciusban találkoztak egy szórakozóhelyen, ahol a férfi lemezlovasként dolgozik. A lány azonnal megtetszett neki, aztán a sors valahogy úgy hozta, hogy Nikinek benn ragadt a kabátja a ruhatárban, és ilyenkor az a metódus, hogy meg kell várni, míg bezár a hely és csak akkor tudják odaadni a kabátokat. Niki Tibitől kért segítséget, már ott elkezdtek beszélgetni, a köztük lévő szimpátiát pedig azonnal érezték mindketten.

Randevú, randevút követetett és igen hamar össze is költöztek. „Nagyon sok a közös bennünk, például mindketten szeretünk főzni és kirándulni, és egész álló nap nevetünk és viccelődünk. Ez mindkettőnk számára rendkívül lényeges.” – mesélte Tibor. A fiút egyáltalán nem zavarta, hogy Nikinek előző kapcsolatából már született egy most kilenc éves kislánya, sőt a lányt az első perctől fogva sajátjaként szereti. A családot AZ ÉV HOTELE múlt heti adásának hotel tesztelőit közelebbről is megismerhettétek, ahol azt is elárulták, hogy miért is érkezetek erre a két napra.

pecs_este.jpg

Család-összekovácsoló hétvégéjüket Pécsett töltötték el, a műsorban két pécsi szállodát teszteltek. Nikiék első nap a csendes zöldövezeti részben elhelyezkedő mediterrán hangulatú Hotel Hotel Makár Sport & Wellness ***/****-ben vendégeskedtek, ahol a szoba elfoglalását követően azonnal birtokukba vették a teniszpályát. Bár még egyikük sem teniszezett azelőtt, de a hotel oktatója, a lelkesedésük, az ügyességük hamar meghozta gyümölcsét. Annyira megtetszett nekik a sport, hogy Niki azt mondta, lehet, hogy otthon beiratkozik egy tenisztanfolyamra. Míg a kiscsalád sportolt, addig a műsorvezető, Pataki Zita utánajárt az épület és a hely történetének, a szállodáról kiderült, hogy a hotel elődje az 1990-es években épült és épp úgy, ahogy ma is a tenisz állt a középpontban.

A testmozgás után Tibi, Niki és Szandra éhesen indult el a szálloda éttermébe, hogy a svédasztalról elfogyaszthassák vacsorájukat. Ezzel azonban még csak a kilencéves Szandra napja ért véget, hiszen miután a kislány elaludt a fiatalok úgy gondolták tartalmasan töltik el az est hátralevő részét. Utánajártak, hogy a hotelben van-e lehetősége a vendégeknek zárás után wellnessezni, s mint kiderült, ez pont egy szállodai szolgáltatás, amit a párok nagy része ki is használ. Tibiék szaunáztak, úszkáltak és egy pohár pezsgő mellett, rózsaszirmok között igazi romantikus pillanatokra is volt idejük a jakuzziban.

Másnap hármasban reggeliztek, majd miután mindenki jóllakott, Pécsen maradva ugyan, de picit magasabbra, az erdő felé indultak, hogy letesztelhessék a Pécsi Parkerdő területén található gyógykezeléseiről ismert Hotel Therapia***superior-t. A szállodai szobák elfoglalását követően Tibiék úgy határoztak, hogy a nap egy részét kinn a szabadban töltik majd. A Mecseki Parkerdőben kipróbálták a nordic walkingot, amit mindhárman nagyon élveztek. A hotelbe visszaérve terápiás kezeléseken is részt vettek, úgy mint, a hullámmasszázs, a fagyszauna és a gyógytorna. Az estét pedig egy nagyon hangulatos étteremben kezdték meg, ahonnan tökéletes kilátás nyílt az egész városra. Tibi kitalálta, hogy a desszertet ezzel szemben a belvárosban, a Jókai cukrászdában fogyasszák el, mert ahogy a műsorban is elmondta nagyon sok jót hallott már a helyről és természetesen egyikük sem csalódott.

Ha nem láttad a múlt heti adást, de kíváncsi vagy rá, hogy hogy sikerült a sok-sok tartalmas programon való részvétellel összekovácsolódnia a kiscsaládnak, ha tudni akarod, hogy tetszettek nekik a hotelek, vagy esetleg Te sem tudod még, hogy melyik szállodára voksolj a héten, akkor mindenképpen nézd vissza AZ ÉV HOTELE legutóbbi epizódját az RTL Most!-on.

Két újabb dél-dunántúli szálloda közül választhatsz

Vasárnap az alábbi két szálloda mutatkozott be a műsorban, szavazzatok arra AZ ÉV HOTELE Facebook oldalán (www.facebook.com/azevhotele), amelyik nektek jobban tetszik:

Hotel Makár Sport & Wellness ***/****

Csend, zöldövezet, mediterrán stílus, sport és wellness, ezekkel a szavakkal lehetne leginkább illetni a pécsi szállodát, ami a Pécsi Tudományegyetem Klinikáinak szomszédságában, a Makár-hegy déli lábánál az egykori püspöki borászat területén található. Az épület elődje az 1990-es évek elején létesült Makár Tanya Sportcentrum néven, ahol a tenisz állt és áll ma is a középpontban. Első ütemben hét szabadtéri teniszpálya és klubház épült, majd nem sokkal később az étterem és a szállodai szárny felhúzása is megkezdődött. Mai formáját, ahol igazi pécsi mediterrán hangulat uralkodik 2011-ben érte el a négycsillagos sport és wellness hotel. A hely azonban nem csak egy szálloda, melynek wellness részlegén, a jakuzziban, a medencében, a szaunában pihenhet a vendég, hanem továbbra is egy sportcentrum, mely országos és nemzetközi sportrendezvények otthonául szolgál.  Ezek közül kiemelkedik az ATP „Westel Challenger” és WTA „Thorn Open” nemzetközi teniszverseny. A szállodában a tenisz mellett squasholni, aerobikozni és edzeni is lehet a korszerűen felszerelt fitness teremben.

További részletek: https://hotelmakar.hu/

makar.jpg

Hotel Therapia***superior

A hotel Pécs egyik legszebb részén, a fenyőerdővel tarkított Mecseki Parkerdő szívében épült 2014-ben. A szálloda jellegét tekintve merőben kitűnik a többi közül, amit már neve is sejtet.  A therápia elnevezés nem véletlen hiszen az épület falain belül széleskörű egészségügyi és rekreációs szolgáltatásokat vehetünk igénybe a szálloda tulajdonosának, Prof dr. Kollár Lajos egyetemi tanár sebészeti-érsebésznek köszönhetően. A professzor úr nem csak szállodát üzemeltet, hanem falain belül magánrendelést is tart. Így hát a létesítmény ideális célpontja lehet a betegeskedőknek, a pihenésre vágyóknak, az egészséges és tartalmas szabadidő-eltöltést tervezőknek vagy azoknak, akik csak szeretnének egy kis friss levegőt szívni. A szálloda belső arculata is egyedi, hiszen a szobák nem számokkal, hanem egy-egy sportág nevével vannak ellátva, így saját szobánk megtalálása is izgalmas kalandnak ígérkezhet. A hotel – kialakítása miatt - mozgáskorlátozottak számára is igénybe vehető.  Ha pedig már túl van a vendég a kezeléseken, sétált egyet az erdőben és szeretne egy kicsit pihenni, akkor lazításképpen a bortrezorban pécsi, villányi és szekszárdi borok közül válogathat és kóstolhat.

További részletek: http://www.hoteltherapia.com/

therapia.jpg

Nyerd meg Te a wellness hétvégék egyikét!

Voksodat továbbra is AZ ÉV HOTELE Facebook oldalán (www.facebook.com/azevhotele) adhatod le, az adásban bemutatott szállodák valamelyikére most vasárnap délig. Fontos, hogy arra a hotelre szavazz, ahol Te is szívesen eltöltenél egy wellness hétvégét, hiszen, ha szerencsés vagy, akkor ez meg is történhet! A legszerencsésebbek ugyanis ajándék wellness hétvégét nyernek minden héten, abba a hotelbe, ahová szavazatukat leadták. Érdemes hétről hétre szavazni, hiszen ez növeli az esélyedet arra, hogy az évad végén megnyerd a főnyereményt, azaz jövőre egy teljes hetet tölthess el a 2018-as AZ ÉV HOTELÉBEN.

Mondd meg Te, melyik legyen AZ ÉV HOTELE! 

AZ ÉV HOTELE közönségszavazás az RTL Klubon és a Facebookon lehetővé teszi, hogy a nézők válasszák meg az egyes magyarországi régiók legjobb hotelét és végül AZ ÉV HOTELÉT. Az elismerés rangját mutatja, hogy AZ ÉV HOTELE díj a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége Év Szállodája szakmai díjának testvérversenye.

az_ev_hotele_facebook_620x220.png

AZ ÉV HOTELE közönségszavazáshoz kapcsolódó televízió műsor az RTL Klubon az utazók szemszögéből, személyes élményeiken keresztül mutatja be a címért versenybe szálló szállodákat. Minden adásban egy-egy pár vagy család kalandjait láthatjuk, akik elutaznak egy hétvégére két magyarországi hotelbe valamilyen céllal a lánykéréstől a házassági évfordulóig és kipróbálják, illetve értékelik is a bemutatott hoteleket.

Szavazz és nyerj hetente wellness hétvégét!

A nézők a www.facebook.com/azevhotele oldalon választhatják meg szavazataikkal az egyes hónapok, azaz az egyes régiók legjobb hoteleit. Majd a sorozat végén ezek a hotelek indulnak AZ ÉV HOTELE címért, amire szintén szavazhatnak majd a nézők. Érdemes lesz hetente voksolni, mert minden héten két wellness hétvégét nyerhetnek, akik szavaznak.

A bejegyzés trackback címe:

https://azevhotele.blog.hu/api/trackback/id/tr5014388720

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása