Az év hotele

Mit csinálj Veszprémben, ha csak egy napod van rá?

2018. szeptember 20. - Az év hotele

Veszprémet nem véletlenül nevezik a Dunántúl egyik ékszerdobozának. A Balatontól csupán 20 km-re fekvő megyeszékhely egy olyan település, ahol biztosan nem fogsz unatkozni, hiszen a város kulturális, történelmi és természeti kincsekben is bővelkedik. A királynék városaként aposztrofált Veszprém, Gizella királyné, I. István király feleségének kedvenc tartózkodási helye volt. Mi értjük is, hogy miért.

Mutatunk most nektek néhány tippet, amit, ha Veszprémbe jársz mindenképpen látnod kell:

  •  Veszprém belvárosa. Ha szereted a régi történelmi hangulatú kis utcákat, a sikátorokat, akkor mindenképpen sétálj végig a műemléki épületek mellett a belvárosban, ahol egyik múzeumból botlasz a másikba. A múzeumok mellett paloták, templomok és a fantasztikusan szép vár áll a várnegyedben. Itt találjuk hazánk legjobb állapotban fennmaradt barokk utcáját is. Ha kíváncsi vagy Veszprémre felülről is, akkor mássz fel a Tűztoronyba, ahonnan bámulatos kilátás nyílik az egész városra.
  •  A Kittenberg Kálmán Növény- és Vadaspark. A veszprémi Fejes-völgyben és Gulya- dombon található állatkert a harmadik legidősebb parkja Magyarországnak. Kicsik, nagyok, felnőttek és gyerekek számára egyértelműen klassz választás lehet. Nem szabad kihagyni a gyűrűsfarkú makik látványetetését, az állatsimogatókat és a 2018 tavaszától újra működő Dinó parkot sem, ahol 50 életnagyságú dinoszaurusz szoborral szelfizhettek.
  •  Veszprémvölgye. A város egyik legújabb helye kiválóan alkalmas délutáni sétára, futásra, kutyasétáltatásra vagy egy kis ejtőzésre. A Séd-patak völgyében az ember úgy érzi magát, mintha Ausztriába csöppent volna. A völgyben a tó mellett egy romos kolostort is szemügyre lehet venni. S, ami izgalmas még az Öko parkban, hogy a sétaút a várat és az állatkertet köti össze, így ha vállalkozóbb szelleműek vagyunk, akkor nyugodtan nekivághatunk a nem is olyan hosszú útnak.

veszprem_castle.jpg

Mariann és férje Laci múlt hét vasárnap Veszprémben járt az RTL Klub-on futó AZ ÉV HOTELE televíziós műsor hotel tesztelőjeként. A sűrű és izgalmas ütemterv mellett nekik Veszprémben csak az egyik programon sikerült reszt venniük. A házaspár nagyon szeret a természetben lenni, így az egyik általuk tesztelt szálloda mellett található Veszprémvölgyben sétáltak egyet.

Mariannék tizenhat évvel ezelőtt találkoztak egymással. Közös munkahelyen dolgoztak évekig, a munkakapcsolat rövid időn belül szerelemmé alakult. Egyik találkozás, követte a másikat, míg végül összeköltöztek és tíz évvel ezelőtt összeházasodtak. Azóta született két gyermekük. A múlt hétvégére azért érkeztek, hogy újra vissza varázsolják a régi pezsgést a kapcsolatukba, mert az utóbbi időben a gyerekek mellett elég kevés idejük jutott egymásra. Ha láttad az adást, akkor tudod, hogy hogyan sikerült nekik ez a két nap, ha viszont nem és ezek után kíváncsi vagy Mariannékra illetve közelebbről is megismerkednél a két újabb észak-dunántúli szállodára, amit a házaspár kipróbált, akkor mindenképpen nézd vissza AZ ÉV HOTELE legújabb epizódját az RTL Most!-on.

Voksolj az észak-dunántúli régió két utolsó hotelének valamelyikére!

A héten Laciék ezt a két hotelt tesztelték le, melyekre AZ ÉV HOTELE Facebook oldalán (https://www.facebook.com/azevhotele) szavazhatsz:

Betekints Wellness és Konferenciahotel****

A szálloda Veszprém első igazi wellness szállodája, mely a város festői részén, a Séd patak partján fekszik. A hotel hajdani épületét 1794-ben építették, és mindig is a vendéglátás színtere volt. Országosan elismert csárdának adott otthont, ahova mind a helybéli lakosok, mind a városba látogató utazók szívesen betértek. Évszázadokkal később a hely mai tulajdonosa kibővítette és felújíttatta az épületet, úgy, hogy a műemléki rész természetesen megmaradt, majd 1997-ben a szálloda megnyitotta a kapuit. A mostani formáját 2001-ben nyerte el. A hangulatos, családias hotel étteremmel, rendezvénytermekkel és egy közel 1000 m2-es wellnessközponttal rendelkezik. Ha elvonulásra, nyugalomra és kedves vendéglátásra vágysz a királynék városában, akkor azt itt a Betekints Wellness és Konferenciahotel****-ben garantáltan megkapod. Ha erre jársz, mindéképpen tegyél egy sétát a hotel melletti Öko-parkban.

További részletek: https://betekints.hu/

betekints.jpg

 

ClassiX Small Luxury Design Hotel

Hangulat, design és luxus. Legfőképpen ez a három szó jellemzi a Tatabányától 15 km-re, Vértessomlón található hotelt. A szálloda épületét 1774-ben az Eszterházy család építtetett, ami az elmúlt húsz évben üresen állt. Hét év állandó és kitartó munka gyümölcseként a vértessomlói romos kiskastély falai közé újra élet költözött. A hotelt Varró Zoltán belsőépítész tervezte. Hét egyedileg megtervezett és berendezett szoba található itt, melynek neveit és karaktereit egy-egy világhírű festő és annak művészi világa határozza meg. A szobák különlegessége, a rengeteg tükör, ami tágítja a teret, és az, hogy itt még a szőnyegen is az adott festő alkotása köszön vissza. Egy biztos ez a hely és ezek a szobák messze vannak a szokványostól, a megszokottól. Ezekhez a desing szobákhoz a kertben saját fürdőház tartozik pezsgőfürdővel, igénybe vehető a Privat Spa és a Garden Spa, valamint a páros masszázs is. Élvezeteket csak fokozza a designhotel étterme, ahol a hagyományos magyar és nemzetközi ételek mellett tradicionális orosz ételeket is megkóstolhatjátok.

További részletek: http://www.classix.hu/   

classix_1.jpg

 

A két hotel valamelyikére tehát Te is szavazhatsz a most vasárnapi adás kezdetétől egy héten át AZ ÉV HOTELE Facebook oldalán (www.facebook.com/azevhotele). Ezzel nyerhetsz egy wellness hétvégét, abba a hotelbe, ahova voksodat leadtad. Ne feledd, az Észak-Dunántúl régióból csak a legjobb hotel kerülhet majd be 2019 januárban AZ ÉV HOTELE döntőjébe. Hogy melyik lesz az, az a Te szavazatodon is múlik!

Mondd meg Te, melyik legyen AZ ÉV HOTELE! 

AZ ÉV HOTELE közönségszavazás az RTL Klubon és a Facebookon lehetővé teszi, hogy a nézők válasszák meg az egyes magyarországi régiók legjobb hotelét és végül AZ ÉV HOTELÉT. Az elismerés rangját mutatja, hogy AZ ÉV HOTELE díj a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége Év Szállodája szakmai díjának testvérversenye.

az_ev_hotele_facebook_620x220.png

AZ ÉV HOTELE közönségszavazáshoz kapcsolódó televízió műsor az RTL Klubon az utazók szemszögéből, személyes élményeiken keresztül mutatja be a címért versenybe szálló szállodákat. Minden adásban egy-egy pár vagy család kalandjait láthatjuk, akik elutaznak egy hétvégére két magyarországi hotelbe valamilyen céllal a lánykéréstől a házassági évfordulóig és kipróbálják, illetve értékelik is a bemutatott hoteleket.

Szavazz és nyerj hetente wellness hétvégét!

A nézők a www.facebook.com/azevhotele oldalon választhatják meg szavazataikkal az egyes hónapok, azaz az egyes régiók legjobb hoteleit. Majd a sorozat végén ezek a hotelek indulnak AZ ÉV HOTELE címért, amire szintén szavazhatnak majd a nézők. Érdemes lesz hetente voksolni, mert minden héten két wellness hétvégét nyerhetnek, akik szavaznak.

A bejegyzés trackback címe:

https://azevhotele.blog.hu/api/trackback/id/tr2614251631

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása