Az év hotele

3 dolog, amit ne hagyj ki, ha Tihanyban jársz!

2017. július 21. - Az év hotele

Tökéletes úticél lehet nyáron Tihany, ha a Balaton szeretnénk pihenni, de nem kizárólag óriási strandoló tömegre vágyunk társaságként a zsúfolt strandokon. Romantikus séták, ezer éves kultúra bárhová is visz az utunk és csendes strandok várnak, ha kedvünk adódik megmártózni a Balaton vizében.

Néhány tipp, hogy mit ne hagyj ki, ha a nyarat nem a zsúfolt strandon akarod tölteni, de mégis ragaszkodsz a Balaton közelségéhez:

  1. Próbálj ki olyasmit levendulából, amit amúgy soha nem próbálnál ki

A környező levendula földeknek és a régi tapasztalatnak köszönhetően a helyiek bármit el tudnak készíteni levendulából. Ha Tihanyban járnunk, nem kell sokat keresgélnünk, mert az étteremben fel fogják kínálni a levendulás palacsintát, a boltban a levendulás üdítőt és így tovább az apátságban a likőrt, ajándékboltban a szappant árulják levendulából. Ha jól bírjuk a kísérletezést, semmi képpen se hagyjuk ki a Levendula Házat és akkor is látogassunk el ide, amikor aratják a levendulát és a nagy eseményt egy fesztivállal ünnepli a település.

  1. Próbáld ki a tihanyi visszhangot

Nincs olyan, aki ne hallott volna a tihanyi echoról, legalább irodalom órán, de érdemes ki is próbálni. A legrégibb balatoni útikalauzban már, 1848-ban azt írják, hogy a füredi vendégek Tihanyba kirándulnak a visszhang miatt, mert a templom fala a Visszhangdombon gyorsan elkiáltott akár 15 tagú mondást is tisztán elismétli. A visszhang az építkezések miatt az 1960-as évektől fokozatosan gyengült, de szélmentes, csendes időben, különösen este ma is érdemes kísérletet tenni.

  1. Sétáld körbe a belső tavat

Érdemes rászánni az időt egy kis sétára, amivel megkerülhetjük a gyönyörű tihanyi Belső-tavat, mely egy kialudt vulkáni kráterben jött létre és kizárólag az esővíz táplálja. A tó érdekessége, hogy vízszintje magasabban fekszik a Balatonnál és a séta közben nem csak az idilli hangulatot élvezhetjük, hanem minden bizonnyal nem kerülhetjük el a találkozást a ridegtarásban tartott szürke marha gulyát sem.

Andrea és Tamás is Tapolca mellett Tihanyt választotta, hogy újra harmonikussá tegyék kapcsolatukban. Tamás négyéves külföldi munkavállalása miatt kerültek távol egymástól, de elhatározták, hogy újra felélesztik kapcsolatukat és a 13. évfordulójukra elutaztak egy közös hétvégére AZ ÉV HOTELE című műsor múlt vasárnapi adásában az RTL Klub-on. Ha nem láttad az adást és kíváncsi vagy rá, hogy milyen ötletekkel próbáltak újra közel kerülni egymáshoz és mit néztek meg Tihanyban, akkor nézd vissza a műsort az RTL Most!-on.

Szavazz és nyerj wellness hétvégét!

Júliusban a balatoni hoteleket teszteljük a műsorban és választjuk meg a Ti szavazataitokkal a régió legjobb hotelét. Ezen a héten Andrea, Tamás és két kisgyermekük által meglátogatott és tesztelt tapolcai és tihanyi hotelre szavazhatsz vasárnap délig a www.facebook.com/azevhotele oldalon és ezzel megnyerheted a két wellness hétvége egyikét abba a hotelbe, amelyikre szavaztál. Ha szerencséd van, a jövő héten Te is ott pihenhetsz.  A két hotel, amelyikre most szavazhatsz:

Hunguest Hotel Pelion**** superior

A szálloda Tapolca központjában, egy négyhektáros parkban áll. A város páratlan hangulatát egykori vulkánok, borszőlőhegyek, gazdag természeti, kulturális programlehetőségek és a város közepén található malomtó adják. A hotel a tapolcai gyógybarlang felett helyezkedik el, melyhez a szállodából közvetlenül fedett folyosón juthatnak el a vendégek. A Hotel Pelion különlegessége, hogy a saját termálvízkút adja a medencék vizét. További információ: https://www.utazzitthon.hu/szallas/tapolca/pelion-hotel

hunguest_hotel_pelion_nyeremenyjatek_kep.JPG

Echo Residence – All Suit Hotel

A szálloda Tihany egyik legszebb kilátással rendelkező helyén található. A nyaralópark a parttól mindössze 150 m-re, 9000 négyzetméteres ősfás területen, a Balaton északi partjának egyik legszebb gyöngyszeme. A hotel a Kopaszheg tetejéről tekint le a Balatonra a Yacht Club és a strand felett. A vitorláskikötő a vitorlázás szerelmeseinek, a strand a pihenni vágyóknak nyújt lehetőséget az időtöltésre. További információ: https://www.utazzitthon.hu/szallas/tihany/echo-residence-all-suite-hotel

echo_residence_hotel_nyeremenyjatek_kep_1.jpg

Vasárnap folytatódik AZ ÉV HOTELE szavazás

Most vasárnap tovább folytatódik a hotelek tesztelése az utazók szemszögéből az RTL Klub-on 12:30-kor AZ ÉV HOTELE című műsorban, amiben ezúttal ötfős családot ismerhetünk majd meg. A hétvégi utazásnak az ad különös jelentőséget, hogy Ernő 15 év erőgyűjtés után lánykérésre készül. A család először a balatonfenyvesi Fenyves Yacht Clubba, majd a gyenesdiási Wellness Hotel Katalinba látogatnak el. Erre a két hotelre szavazhatsz tehát Te is most vasárnap, az adás kezdetétől jövő hét vasárnap délig a www.facebook.com/azevhotele oldalon és ismét megnyerheted a két wellness hétvége egyikét.

Mondd meg Te, melyik legyen AZ ÉV HOTELE!

AZ ÉV HOTELE közönségszavazás az RTL Klubon és a Facebookon lehetővé teszi, hogy a nézők válasszák meg az egyes magyarországi régiók legjobb hotelét és végül AZ ÉV HOTELÉT. Az elismerés rangját mutatja, hogy AZ ÉV HOTELE díj a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége Év Szállodája szakmai díjának testvérversenye.

az_ev_hotele_facebook_620x220.png

AZ ÉV HOTELE közönségszavazáshoz kapcsolódó televízió műsor az RTL Klubon szintén az utazók szemszögéből, személyes élményeken keresztül mutatja be a címért versenybe szálló szállodákat. Minden adásban egy-egy pár vagy család kalandjait láthatjuk, akik elutaznak egy hétvégére két magyarországi hotelbe valamilyen céllal a lánykéréstől a házassági évfordulóig és kipróbálják, illetve értékelik is a bemutatott hoteleket

Szavaz és nyerj hetente wellness hétvégét

A nézők a www.facebook.com/azevhotele oldalon választhatják meg szavazataikkal az egyes hónapok, azaz az egyes régiók legjobb hoteleit. Majd a sorozat végén ezek a hotelek indulnak AZ ÉV HOTELE címért, amire szintén szavazhatnak majd a nézők. Érdemes lesz hetente voksolni, mert minden héten két wellness hétvégét nyerhetnek, akik szavaznak.

Tippek utazáshoz:

Utazzitthon.hu tipp: Ha nyaralásod előtt legalább 2 hónappal lefoglalod a kiválasztott szálláshelyet, nagy esélyed van elcsípni az előfoglalási kedvezményeket!

www.utazzitthon.hu

 

Suzuki tipp: Ne felejtsd el ellenőrizni jogosítványod és forgalmid lejáratának dátumát, kellemetlen és bizony költséges is, ha a rendőr veszi hamarabb észre. www.facebook.com/ilovesuzuki

 

A bejegyzés trackback címe:

https://azevhotele.blog.hu/api/trackback/id/tr7712679053

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása