Az év hotele

5 dolog, ami szokatlan külföldi szemmel

2017. július 13. - Az év hotele

Külföldi szemmel minden országban találhatunk számunkra furcsa szokásokat, sőt sokszor azokat a legnehezebb megszokni a más országokból érkezettek számára, amelyekre a legbüszkébbek a fogadó országban élők. Nincs ez másként Magyarországgal sem.5 dolog, ami szokatlan külföldi szemmel Magyarországon:

  1. A pálinkázás

A bennünket büszkeséggel eltöltő hungarikum nem kis kihívást jelent a külföldiek számára és nehéz dilemma elé állítja az udvarias vendégeket. Persze, ha kitartóak vagyunk, egy idő után már könnyebben csúsznak a pohárkák a számukra is.

  1. A kimondhatatlan szavak

Még azok számára is nehézséget okoznak, akik megtanulnak magyarul. Ha nem hiszed, próbáld egyszer kimondatni egy magyarul jól beszélő külföldivel, hogy Vonyarcvashegy.

  1. A magyar konyha

Ez is a büszkeségeink közé tartozik, de sokak számára nagyon furcsák bizonyos étkezési szokásink. Egy jó kis szalonnázás közben például mindenképpen érdemes megnézni külföldi vendégeink arcát.

  1. Elöl használt vezetéknév

Számunkra hétköznapi, de egy külföldi számára szokatlan lehet. Extra nehézséget jelent a magyar nevek kimondása, különösen, ha speciális magyar karaktereket is tartalmaznak.

  1. Névnapok

Mindennapos, hogy felköszöntjük ismerőseinket névnapjukon, sőt azt is tudjuk, melyik név milyen dátumhoz kötődik. Ez egy külföldi számára teljességgel hihetetlen, ráadásul, nem is biztos, hogy fel tudjuk köszönteni a magyar naptár alapján, így még a jóból is kimarad.

AZ ÉV HOTELE vasárnapi adásában az RTL Klub-on egy fiatal pár, Franciska és Marcallo tesztelt két balatoni hotelt. A brazil salsa táncos három hétre jött Magyarországra, aztán ebből három hónap lett, de úgy alakult, hogy már hét éve itt él. Ennek ellenére vannak olyan szokásaink, amelyekkel még ennyi idő után is nehéz megbarátkoznia. Ha nem láttad az adást és kíváncsi vagy rá, nézd vissza a műsort az RTL Most!-on.

Szavazz és nyerj wellness hétvégét!

Júliusban a balatoni hoteleket teszteljük és választjuk meg a Ti szavazataitokkal a Balaton legjobb hotelét. Az első héten a déli parton, Franciskával és Marcalloval pedig az északi parton kalandoztunk. A pár által meglátogatott Balatonalmádiban és Vonyarcvashegyen található hotelre szavazhatsz vasárnapig a www.facebook.com/azevhotele oldalon és ezzel megnyerheted a két wellness hétvége egyikét abba a hotelbe, amelyikre szavaztál. Ha szerencséd van, a jövő héten Te is ott pihenhetsz.  A két hotel, amelyikre szavazhatsz:

Hunguest Hotel Bál Resort ****

A szálloda Balatonalmádi szívében, egy ősparkban található, mindössze 200 méterre a Balaton partjától, ahová egy hídon keresztül vezet az út. A hotelből belátni az egész tavat, de a legszebb kilátás a hotel tetején található bárból nyílik. A Mistral bárban minden nap élőzene szórakoztatja a vendégeket, de érdemes átnézni a programokat, mert szinte mindig van valamilyen érdekes vendég. A Grill Terasz pedig konferenciák és csapatépítő tréningek számára lehet ideális helyszín. További információ: https://www.utazzitthon.hu/szallas/balatonalmadi/hunguest-hotel-bal-resort

hunguest_hotel_bal_resort_nyeremenyjatek_kep.jpg

Zenit Hotel Balaton**** Superior

A szálloda a Balaton-Felvidéki Nemzeti Park szomszédságában, az erdő szélén található a hegyoldal tetején, ahonnan kilátás nyílik az egész Balatonra. A 2011. májusában megnyílt  hotelben a borvidéki tradíciók nemcsak az étel és ital kínálatban, de wellness központjában is a középpontba helyezi. Különlegesség a pince étterem interaktív borászati kiállítása és saját wellnesse, ahol akár óriás kivetítőn nézhetjük a kedvenc sporteseményeinket is.

További információ: https://www.utazzitthon.hu/szallas/vonyarcvashegy/zenit-hotel-balaton

zenit_hotel_nyeremenyjatek_kep.jpg

Vasárnap folytatódik AZ ÉV HOTELE szavazás

Most vasárnap tovább folytatódik a hotelek tesztelése az utazók szemszögéből az RTL Klub-on 12:35-kor AZ ÉV HOTELE című műsorban, amiben ezúttal egy két gyerekes családot ismerhetünk majd meg. A hétvégi pihenésnek az ad különös jelentőséget, hogy Tamás négy éves külföldi munka után tér vissza Magyarországra a családjához.  A pihenés során először a tapolcai Hunguest Hotel Pelion****superior-ba, majd a tihanyi Echo Residence - All Suite Hotelbe látogatnak el. Erre a két hotelre szavazhatsz tehát Te is vasárnaptól jövő hét vasárnapig a www.facebook.com/azevhotele oldalon és ismét megnyerheted a két wellness hétvége egyikét.

Mondd meg Te, melyik legyen AZ ÉV HOTELE!

AZ ÉV HOTELE közönségszavazás az RTL Klubon és a Facebookon lehetővé teszi, hogy a nézők válasszák meg az egyes magyarországi régiók legjobb hotelét és végül AZ ÉV HOTELÉT. Az elismerés rangját mutatja, hogy AZ ÉV HOTELE díj a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége Év Szállodája szakmai díjának testvérversenye.

az_ev_hotele_facebook_620x220.png

AZ ÉV HOTELE közönségszavazáshoz kapcsolódó televízió műsor az RTL Klubon szintén az utazók szemszögéből, személyes élményeken keresztül mutatja be a címért versenybe szálló szállodákat. Minden adásban egy-egy pár vagy család kalandjait láthatjuk, akik elutaznak egy hétvégére két magyarországi hotelbe valamilyen céllal a lánykéréstől a házassági évfordulóig és kipróbálják, illetve értékelik is a bemutatott hoteleket

Szavaz és nyerj hetente wellness hétvégét

A nézők a www.facebook.com/azevhotele oldalon választhatják meg szavazataikkal az egyes hónapok, azaz az egyes régiók legjobb hoteleit. Majd a sorozat végén ezek a hotelek indulnak AZ ÉV HOTELE címért, amire szintén szavazhatnak majd a nézők. Érdemes lesz hetente voksolni, mert minden héten két wellness hétvégét nyerhetnek, akik szavaznak.

Tippek utazáshoz:

Utazzitthon.hu tipp: Ha SZÉP Kártyával fizetsz, figyelj arra, hogy az előleg befizetési határidő lejárta előtt min. 4 – 5 nappal utalj, mivel ebben az esetben az átutalási idő hosszabb! www.utazzitthon.hu

Suzuki tipp: A biztonsági öv életet menthet! Indulás előtt mindig győződj meg róla, hogy saját és utastársaid öve is be legyen kapcsolva. www.facebook.com/ilovesuzuki

 

A bejegyzés trackback címe:

https://azevhotele.blog.hu/api/trackback/id/tr9812660463

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása