Az év hotele

HA ŐSZ, AKKOR KIRÁNDULÁS

2020. október 22. - Az év hotele

Az ősznek két arca van. Sokan nem kedvelik ezt az évszakot, mert – ahogy láthattuk az elmúlt hetekben – sok csapadékkal járhat, de ha kisüt a nap, a legjobb időszak egy kiránduláshoz. Ilyenkor a fák a szivárvány minden színében pompáznak, ami sokkal izgalmasabbá teszi a túrákat.

 

Az emberekben ősi igény, hogy a természetet járjuk, megismerjük, felfedezzük. Még ha a mai modern világban erre ritkán jut időnk, és sokszor el is nyomjuk magunkban ezt az érzést. Pedig a sok modern eszköz éppen ahhoz segít minket, hogy élménydúsabb, könnyebb, kényelmesebb legyen egy kirándulás vagy városnézés.  A természetben való létezés pedig nem csak ősi igényeinket elégíti ki, hanem egészségügyi, mentális állapotunkon is javítani tud. Most adunk nektek pár tippet, hogy mire van szükségetek, ha fel akarjátok fedezni az országot.

 

A megfelelő túrafelszerelés

Fontos, hogy mielőtt elindultok egy túrára, fel is készüljetek. Első fontos kellék egy túrabakancs, ami nem árt, ha vízhatlan. Ha még szép időben is indultok el kirándulni, lehet, hogy az erőben sok helyen még saras lesz a talaj. Fontos a jó zokni is. Sokan a pamutra esküdnek, de ma már vannak speciális, erre készített lábbelik is, amik nem szívják magukba az izzadságot, hanem elvezetik a cipő belsejében. Víz nélkül el se induljatok! A nagyobb igénybevételnél fontos a megfelelő hidratáció. És persze az elengedhetetlen a hátizsák, elemlámpa és pár szelet csoki, vagy banán, hogy legyen energiátok is végigcsinálni a túrát.

 

Pattanjatok bringára

A kirándulások egyik legkedveltebb formája a biciklizés. Fiatalok, idősek, sportolók vagy hobbi kerékpárosok is szívesen használják. Gyorsan és könnyebben el lehet jutni távolabbi helyekre, több látnivalót tudunk így megnézni egy utazás alatt. Ám kétségtelen, hogy egy hegyen, dombos tájakon, emelkedőkön, lankákon nem olyan könnyű biciklizni sem. Erre tökéletes megoldás a ma már világszerte elterjedt elektromos bicikli. Egy kis motor segítségével, kevesebb energia befektetéssel, kevésbé fárasztó egy túra, még akkor is, ha komoly szintkülönbséget és távolságot teszünk meg.

 

Suhanó városnézés

Egy kis egyensúlyozás kérdése és egy segway segítségével ma már sokkal rövidebb idő alatt körbe tudunk járni egy várost, települést. Az egésznapos fárasztó gyalogolást fel tudjuk váltani önjáró, kétkerekű kis járművek. Alig foglalnak helyet, bár annyi ügyességre szükség van részünkről, hogy képesek legyünk egyensúlyozni vele. Természetesen megfelelő terepviszonyok szükségesek a működésükhöz. Tehát városi környezeten kívül, leginkább kiépített bicikliúton vagy parkokban használhatóak.

 

Az utóbbi eszközzel fedezte fel a környéket AZ ÉV HOTELE múlt heti adásának egyik tesztelő párosa, Petra és édesanyja. Ágnes, lányának születésnapja alkalmából egy wellness hétvégét ajándékozott, amiben nem csak a pihenésre volt idejük, hanem egy-egy segway-el fel is fedezték Egerszalókot.

agenes_petra_segway.png

 

Természetesen a városnézés után jól esett nekik a pihenés és lazítás, amire a szálláshelyükön, AZ ÉV HOTELE tavalyi évadának győztes szállodájában, a Mesés Shiraz Hotelben volt lehetőségük.

 

agenes_petra_shiraz.png

 

Mesés Shiraz Hotel

A közel-keleti hangulatot idéző és azon tematikára épült szálloda a Gyógyvizek völgyében, Egertől csupán 5 km-re, Egerszalókon található. A hotel bensőséges, meghitt hangulatot áraszt, mely 15 éve csábítja vendégeit az ezeregy éjszaka mesés világába. Ma már 65 szobával, 11 exkluzív modern tematikára épülő lakosztállyal és 1400m2 területű, kültéri és beltéri wellness oázissal rendelkezik. A szobák mind egytől-egyig egyedi afrikai elemekkel díszítitek. A wellnessben pedig a hammam kezeléstől elkezdve a pezsgőfürdőn át, az aquabárral ellátott kültéri medencéig szinte minden megtalálható, ami a egy különleges kikapcsolódáshoz elengedhetetlen. A hely családos vendégek számára is kiváló, hiszen a tartalmas és izgalmas programokból bőven van választék, de alkalmas egy kis világ előtti elvonulásra is.

További részletek itt. 

 

shiraz.jpg

 

 

Persze a kirándulásnak nem a legklasszikusabb formája a segway-ezés, ennek nincs olyan sportértéke, mintha túrabakancsot húznánk és megmásznánk a Mátrát. Viszont pontosan ez történt AZ ÉV HOTELE múlt heti adásának második felében. A hoteltesztelők, Nóra és András meglátogatták Magyarország legmagasabb pontját, kékestetői kilátót.

 

nora_andras_kirandulas.png

 

Túrájuk után, meleg vacsora várta őket szálláshelyükön, AZ ÉV HOTELE 2017, északkelet-magyarországi régiójának győztes szállodájában, a mátraházi Hotel Residence Ózon****superior Conference & Wellness szállodában.

 

nora_andras_vacsora.png

 

Hotel Residence Ózon****superior Conference & Wellness

A Hotel Residence Ózon****superior Conference & Wellness Hotel Budapesttől csupán 80 km-re a Kékes lábánál Mátraházán, 710 méterre a tengerszint felett várja kedves vendégeit. A szálloda varázslatos hegyvidéki környezetben, egy 3,2 hektáros ősfás erdei szabadidőpark ölelésében helyezkedik el. Az impozáns épület majd minden szegletéből egyedülálló kékesi panoráma nyújt felejthetetlen élményt.

További részletek itt.  

 

ozon_day4_kopter-12_1.jpg

 

Szavazz kedvencedre és nyerj!

A www.facebook.com/azevhotele oldalon vasárnapig szavazhatsz a műsorban bemutatott szállodák valamelyikére. Aki szavaz, az nyerhet egy wellness hétvégét abba a szállodába, ahová voksát leadta. Minden héten érdemes ezt megtenni, mert így nagyobb az esélyed a havi főnyereményekre, vagy akár Te lehetsz az a szerencsés, aki eltölthet egy egész hetet A Best of AZ ÉV HOTELE nyertes szállodájában.

 

Ezen a héten is folytatódik a verseny

AZ ÉV HOTELE című műsorban múlt vasárnap a nézők a két utolsó északkelet-magyarországi szállodát láthatták. Ezért a hét utolsó napján, vasárnap 12:30-kor az egy összefoglaló epizódot láthattok az RTL Klubon arról a hat szállodáról, amelyek elindultak a Best of AZ ÉV HOTELE címért ebből a régióból. Az adásban újra megnézhetitek a szeptemberi indulókat, így könnyebb lesz a döntés, hogy melyik szálloda méltó a régió legjobbja címre.

 

 

Mondd meg Te, melyik legyen AZ ÉV HOTELE!

Magyarország egyetlen televíziós hotelversenye, az RTL Klubon futó AZ ÉV HOTELE közönségszavazás lehetővé teszi, hogy szavazatukkal a nézők válasszák meg az egyes magyarországi régiók legjobb hotelét, végül AZ ÉV HOTELE nyertes szállodáját. Idén AZ ÉV HOTELE ezúttal egy „Best of ’10” évaddal jelentkezik, amiben a 2010-es évek legjobb szálláshelyei újra versenybe szállnak. A közönségszavazás első hónapjában a balatoni régió mutatkozik be. Ám idén a régió győztese mellett az adott hónap második helyezettje is bekerül a szezon végi szuperdöntőbe. A szállodákra érdemes hetente voksolni, mert minden egyes szavazattal nő az esély az év végi főnyereményre, azaz egy teljes hétre AZ ÉV HOTELE győztes szállodájában. A szavazatokat a műsor Facebook oldalán lehet leadni.

 

azevhotele_bestof_dij.png

 

AZ ÉV HOTELE közönségszavazáshoz kapcsolódó televízió műsor az RTL Klubon az utazók szemszögéből, személyes élményeiken keresztül mutatja be a címért versenybeszálló szállodákat. Az új évadban két-két pár vagy család kalandjait láthatjuk, akik kipróbálják, illetve értékelik is a bemutatott hoteleket.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://azevhotele.blog.hu/api/trackback/id/tr8716254550

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása