Az év hotele

ZSANNA HOTEL BLOGJA: Maradni ér?

2019. szeptember 13. - Az év hotele

AZ ÉV HOTELE verseny legutóbbi epizódjában Egerszalókon jártunk. Ahogy letérsz az autópályáról az Eger-Füzesabony lehajtónál, máris egy másik dimenzióba kerülsz. A sok zöld, szőlőlugasok a domboldalon, kis borospincék sora. Valami megmagyarázhatatlan örömmel töltődik hirtelen a szív és lélek, és hangulatos úti üzemmódba vált. Innentől mindegy is, melyik település lesz a végcél, bárhol jó lesz, érzem.

 

Egerszalókra érve sok a kis hotel, motel, szálló, a lehetőségek tárháza, de melyik lesz a „miénk”? Aztán hamarosan rálelek a Thermál Park Egerszalók**** épületére. Kedves parkoló, minden zöld, a nap ragyog, csend van. Érzem, jó lesz a mai nap! A recepción tétovázok merre menjek, de már elém is penderül egy kedves lány,  mosolyogva egy guszta kávéval, és útba igazít. Szilvia fontos ember itt, ő az igazgató, vele fogok beszélgetni hamarosan. Kicsit hitetlenkedve érdeklődöm újra a neve iránt, mert olyan fiatal, könnyed és természetes. Így is lehet. Szerényen, légiesen, egyszerűn. Az étteremben svéd-terülj-asztal, ínycsiklandó, de most kihagyom, szaladok készülni. Valahogy mégsem akaródzik, olyan kellemes itt, és kicsit még leülök a teraszra, megiszogatom a kávém, hagyom, hogy magával ragadjanak a gondolataim. Bizony, én vágyom erre a vidéki életre, a zöldre, a kertre. Erre az otthonosságra, a természet közelségére. Tudom, hogy ebben mennyi munka van. A természet vad, és szorgos, szelídítő kezek folyamatos, fáradhatatlan munkája, amibe itt készen beleültem. Ez a varázslat vonz és magával ragad mindig nehezen szabadulok. Most viszont tényleg indul a menet, interjúzunk, helyszínt keresünk, konfolunk, és hopp eltelt az időnk, észrevétlen. Megnézem a prospektusokat a polcon, kicsit eljátszom a gondolattal, hogy nyaralok, és de jó itt nekem, nagyon maradnék!

 

thermal_park_hotel.JPG

 

Aztán átgurulok a következő helyszínünkre. Szó szerint, mert most olyan szerencsénk van, hogy Egerszalókon van mindkét szálláshely amit tesztelünk, így szinte semennyit sem utazunk.

A Villa Cuvée is egy csoda. Különálló kis apartman házak. Mindenki a szobájából mezítláb kiléphet a puha fűre, saját kis kerti garnitúráján elszürcsölgethet egy pohár helyi bort, és hallgathatja a csendet. Itt lehet igazán pihenni, legalábbis számomra az ilyen helyek adják meg a valódi feltöltődést.

 

zsanna_villacuvee.jpeg

 

Ez egy új épületcsoport, nemrégiben lett kész, sőt még nem teljes az összkép, az úszómedence még betonozásra vár. De őszintén szólva, nekem egyáltalán nem hiányzik. Számomra ennyi bőven elég. A szép, igényes berendezés,  a fantáziadús belső kialakítás, a kényelmes ágy, minőségi ágynemű, kellemes illatok és az az apróságnak tűnő tény, hogy egy pillanatra sem vettem fel többet a lábbelimet. Hogy olyan csodálatos volt a talaj kint a kertben is és a szobákban is, hogy simogatta a lábam. Este szalonnát sütöttünk, boroztunk a naplementében, beszélgettünk, és igen...ez megint olyan hely, ahova vissza szeretnék menni majd. Kicsi, csendes, kihalt és tökéletes!

 

villa_cuvee.jpg

Mindenkinek más a jó, mást lát értékesnek, mást szeret. Nehéz a választás, de olyan jó, hogy van miből! Magyarország egy ékszerdoboz, és én szép lassan veszem ki belőle a gyöngyöket.

 

Mindenképpen szavazzatok valamelyik szállodára a www.facebook.com/azevhotele oldalon amivel wellnesshétvégéket is nyerhettek. Természetesen most vasárnap is utazunk, vasárnap 11:50-kor az RTL Klubon futó, AZ ÉV HOTELE című műsorban megnézhetitek a nyíregyházi Korona Hotel****-t  és az egerszalóki Mesés Shiraz Hotel-t, amikről majd jövő héten írok is nektek.

A bejegyzés trackback címe:

https://azevhotele.blog.hu/api/trackback/id/tr7415073254

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása