Az év hotele

3 ritkaság, amit még nem tudsz Gyenesdiásról

2017. július 25. - Az év hotele

Számtalan településről úgy véljük, hogy ismerjük vagy nem gondolnánk, hogy mennyi újat tudhatnánk meg róla, ha kicsit jobban bújnánk az útikönyveket vagy az Internetet. Ilyen Gyenesdiás is, melyet legfeljebb annyit tudunk, hogy a Balaton partján fekszik, pedig akár több napot is eltölthetünk itt úgy, hogy olyan érdekességet láthatunk, amit Magyarországon vagy Európában se nagyon.

Néhány ritkaság, amit ne hagyj ki, ha Gyenesdiáson jársz:

  1. Nézd meg Magyarország legnagyobb bükkfáját

Gyenesdiástól alig két kilométerre, azaz egy könnyed sétára található a Büdöskúti-völgy és a Pajta-völgy találkozásánál az ország legnagyobb bükkfája, amit mindenképpen érdemes felkeresnünk, ha erre járunk.

  1. Látogasd meg Európa egyik legöregebb pincéjét

A Damay-Dorfnyai boronapince mestergerendájába az 1644-es évszámot vésték építői. Az épület, melyhez a 19. században egy présházat is hozzáépítettek a népi építészet eklatáns darabja, melyben ma a balaton-felvidéki szőlőgazdálkodást bemutató múzeumot rendeztek be, de borkóstolásra is lehetőség nyílik.

  1. Keresd fel a Magyarországon található négy Vadány-link egyikét

Egy könnyebb kirándulás célpontja is lehet ez a ritka természeti képződmény. A Vadány-link egy szél által kivájt, szobányi méretű üreg, amelyet később mesterségesen tovább bővítettek, így a 19. század végén és a 20. század elején nagy valószínűséggel titkos pálinkafőző helyként is használták.

Brigitta és Ernő három gyermekükkel Balatonfenyves mellett Gyenesdiást választotta, hogy együtt töltsenek egy hétvégét, amit Ernő azzal kívánt emlékezetessé tenni, hogy 15 év után megkérte Brigitta kezét AZ ÉV HOTELE című műsor múlt vasárnapi adásában az RTL Klub-on, amelyben természetesen a hoteleket is tesztelték, ahol megszálltak. Ha nem láttad az adást és kíváncsi vagy rá, hogy mi volt a válasz, illetve mit néztek meg és hogyan értékelték a hoteleket az utazás során, akkor nézd vissza a műsort az RTL Most!-on.

Szavazz és nyerj wellness hétvégét!

Júliusban a balatoni hoteleket teszteljük a műsorban és választjuk meg a Ti szavazataitokkal a régió legjobb hotelét. Ezen a héten a család által meglátogatott balatonfenyvesi és gyenesdiási hotelre szavazhatsz vasárnapig a www.facebook.com/azevhotele oldalon és ezzel megnyerheted a két wellness hétvége egyikét abba a hotelbe, amelyikre szavaztál. Ha szerencséd van, a jövő héten Te is ott pihenhetsz.  A két hotel, amelyikre most szavazhatsz:

Fenyves Yacht Club****

A szálloda Balatonfenyvesen a tó nyugati felén, a déli parton, az egyik legmodernebb, 300 hajóhellyel rendelkező kikötő területén fekszik, így a hotel nem csak egy szálloda, hanem egy komplex élményközpont része. A szállodában megpihenhetnek a kikötő használói, de akár vitorlást is bérelhetünk, kipróbálhatjuk a vízitaxit vagy éppen a vízi gokart pályát is. Ha borkóstoláshoz kapunk kedvet, akkor pedig szervezett túra keretében juthatunk el a Balaton túlsó partjára, akár Badacsonyba is. A legkisebbeket kültéri játszótér, a nagyobbakat bicikliközpont és vitorlás tanfolyamok várják. További információ: https://www.utazzitthon.hu/szallas/balatonfenyves/fenyves-yacht-club

fenyves_yacht_nyeremenyjatek_kep.jpg

Wellness Hotel Katalin****superior

A szálloda Gyenesdiáson, csendes, nyugodt környezetben, a strandtól, a kikötőtől és a Balaton partjától alig 200 méterre helyezkedik el. A hotel kifejezetten gyermekbarát, hiszen a gyermekeket óriási játszótér, kül- és beltéri medence, négypályás csúszda, illetve négy további élményelem várja. A szolgáltatásokat tudatosan úgy alakították ki, hogy kedvezzenek a gyermekkel érkezőknek, de ezzel egy időben a párok számára is zavartalanná tegyék a pihenést. A vendégek helyben élvezhetik a mini-golfozást, a teniszezést és a kerékpárkölcsönzés révén a Balatoni kerékpárút adta látnivalókat, öt perc sétával pedig akár vitorlázhatnak is a Balatonon a közeli kikötőből vízre szállva. További információ: https://www.utazzitthon.hu/szallas/gyenesdias/wellness-hotel-katalin

hotel_katalin_nyeremenyjatek_kep.jpg

Vasárnap folytatódik AZ ÉV HOTELE szavazás

Most vasárnap tovább folytatódik AZ ÉV HOTELE című műsor az RTL Klub-on 12:15-kor, amiben ezúttal a hónapban bemutatott hoteleket nézheted újra a mindent eldöntő  A HÓNAP HOTELE végső szavazás előtt, ami azért fontos, mert A HÓNAP HOTELEI indulhatnak majd az év végén AZ ÉV HOTELE címért. Most a Balaton legjobb hotelét választjuk meg. A hónapban bemutatott nyolc hotel az eddigi szavazatait továbbviszi magával és egy utolsó lehetősége lesz mindenkinek, hogy kiválassza a számára legszimpatikusabbat egy újabb szavazat leadásával. Ezekre a hotelekre szavazhatsz tehát Te is utoljára e hét vasárnap az adás kezdetétől következő vasárnapig délig a www.facebook.com/azevhotele oldalon és ezzel megnyerheted a két újabb wellness hétvége egyikét is.

Mondd meg Te, melyik legyen AZ ÉV HOTELE!

AZ ÉV HOTELE közönségszavazás az RTL Klubon és a Facebookon lehetővé teszi, hogy a nézők válasszák meg az egyes magyarországi régiók legjobb hotelét és végül AZ ÉV HOTELÉT. Az elismerés rangját mutatja, hogy AZ ÉV HOTELE díj a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége Év Szállodája szakmai díjának testvérversenye.

az_ev_hotele_facebook_620x220.png

AZ ÉV HOTELE közönségszavazáshoz kapcsolódó televízió műsor az RTL Klubon szintén az utazók szemszögéből, személyes élményeken keresztül mutatja be a címért versenybe szálló szállodákat. Minden adásban egy-egy pár vagy család kalandjait láthatjuk, akik elutaznak egy hétvégére két magyarországi hotelbe valamilyen céllal a lánykéréstől a házassági évfordulóig és kipróbálják, illetve értékelik is a bemutatott hoteleket

Szavaz és nyerj hetente wellness hétvégét

A nézők a www.facebook.com/azevhotele oldalon választhatják meg szavazataikkal az egyes hónapok, azaz az egyes régiók legjobb hoteleit. Majd a sorozat végén ezek a hotelek indulnak AZ ÉV HOTELE címért, amire szintén szavazhatnak majd a nézők. Érdemes lesz hetente voksolni, mert minden héten két wellness hétvégét nyerhetnek, akik szavaznak.

Tippek utazáshoz:

Utazzitthon.hu tipp:

Ünnepi hétvégék közeledtével foglalj legalább 60 nappal korábban és elcsípheted az előfoglalási kedvezményeket! www.utazzitthon.hu

Suzuki tipp:

Nem szégyen gyakorolni a parkolást! Este egy üres bevásárlóközpont parkolójában könnyen manőverezhetsz, így nem csak a saját, de a többiek autóját is megvédheted vele. www.facebook.com/ilovesuzuki 

A bejegyzés trackback címe:

https://azevhotele.blog.hu/api/trackback/id/tr712689977

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása