Az év hotele

Hogyan táplálkozzunk egészségesen?

2018. június 19. - Az év hotele

Ez lehetne akár egy költői kérdés is, de nem az. Hiszen felmérések szerint ma már az emberek döntő többsége szeretne egészségesen táplálkozni. Csak nem tudja, hogyan kell ezt csinálni. Ugye milyen nehéz eligazodni az egészséges táplálkozás útvesztőjében? Persze, ugyanis a témakörben nagyon sok – akár egymással ellentétes - tanácsokat olvashatunk. Hogyan legyünk okosak? Mit együnk, hogy egészségesebben táplálkozzunk? Milyen szempontokat vegyünk figyelembe egy-egy étel elkészítésénél? Egyáltalán vannak általános törvényszerűségek, melyeket betartva egészségesebb ételt tehetünk le a családi asztalra? A válasz: igen.

fruit-2305192_1920.jpg

Íme néhány tipp, hogyan táplálkozz egészségsebben:

  • Naponta többször keveset együnk!
  • Fogyasszunk nyers gyümölcsöket és zöldségeket naponta többször.
  • Nyugodtan együnk tejtermékeket!
  • Ha lehet kerüljük el a zsírt, és a zsíros ételeket!
  • Használjunk kevesebb sót! Pláne gyerekeknél, hiszen nem jó őket kis korban már rászoktatni a sós ízvilágra.
  • Fogyasszunk kevesebb édességet! Ha eszünk, akkor is csak hetente egyszer vagy kétszer tegyük, akkor is csak az étkezések befejező fogásaként.
  • Igyunk meg minél több vizet egy nap!
  • S, ami a legfontosabb ételeink válogatásánál vegyük figyelembe a változatosságot.

Ma már tudjuk, hogy a helyes és kiegyensúlyozott táplálkozás a hosszú, egészséges élet alapja. S ha jobban figyelünk arra, hogy mit fogyasztunk, a 21. Század népbetegsége: az ételintolerancia, a kettes típusú cukorbetegség, az elhízás is elkerülhetőbb lenne.

Pont ezeket a témákat boncolgatta múlt hétvégén az ÉV HOTELE című televíziós műsor háziasszonya: Pataki Zita. Az egyik szállodában a nemzetközi ételekkel is kísérletező séffel, Bodócs Lászlóval a másik hotelben pedig az étterem vezetőjével; Káposztás Gergellyel beszélgetett az egészséges ételkészítésről, intoleranciáról, ételallergiáról. Ha Te is kíváncsi vagy mit tudott meg Pataki Zita az egészséges táplálkozásról és érdekelnek a tesztelt hotelek, akkor nézd vissza az adást az RTL Most!-on.

Szavazz és nyerj egy wellness hétvégét

Ha már láttad az adást, és eldöntötted neked melyik szálloda tetszik jobban, akkor ne habozz! Szavazz a www.facebook.com/azevhotele oldalon vasárnap délig. Ugyanis a szavazók közül kerül ki az a szerencsés, aki egy wellness hétvégét tölthet el abban a szállodában, ahova szavazatát leadta.

Íme a két hotel, amire szavazhatsz:

Four Points by Sheraton****

A Four Points by Sheraton**** Kecskemét Hotel és Konferenciaközpont a város központjához közel nagyjából 15 perc sétára található. Egy olyan szálloda, ahol az elegancia és az üzlet találkozik. S habár a szálloda elsősorban konferencia és rendezvényhotel, egy család is kifejezetten jól érezheti magát a hotelben. A szálloda gasztronómia stílusára egyszerre jellemző a modern és klasszikus vonal, hiszen épít a hagyományokra, ugyanakkor szakít is velük. Ha itt jársz, érdemes megkóstolnod a steakeket, az a fő specialitásuk!  Kiemelendő még a hotel legfelső szintén kialakított wellness részleg, ahol úszómedence, jacuzzi, szanuák és gőzfürdő segíti a testi-lelki ellazulást egy nehéz fárasztó hétége után.

További részletek: http://fourpointskecskemet.hu/

four_points_by_sheraton.jpg 

 

Aquaticum Debrecen Termal & Wellness Hotel****

A szálloda Debrecen egyik legszebb részén, csodálatos természeti környezetben a Nagyerdőben fekszik. A hotelben egyszerre érzi az ember az erdei szállodák pihentető nyugalmát és a pulzáló városi szálloda kényelmét. Az Aquaticum Debrecen Termal & Wellness Hotel****, egy olyan hely, ahol rengeteg wellness élménnyel gazdagodhat az egész család. Szaunavilággal kibővült termálfürdő, mediterrán növényvilággal rendelkező élményfürdő, strandfürdő és gyógyászati részleg, a gyerekeknek szóló szolgáltatásokról, mint pl. a gyerekmasszázsról nem is beszélve. S mindezt elérhetjük a közvetlenül a hotelből, csupán egy papucs és köntös kell hozzá.

További részletek: http://hotel.aquaticum.hu/hu/

aquaticum_debrecen_termal_wellness_hotel.jpg

Itt szavazhatsz: www.facebook.com/azevhotele

 

Utoljára szavazhatsz vasárnap az alföldi hotelekre

Az ÉV HOTELE című műsor most vasárnap 12:00-kor az RTL Klubbon egy összefoglaló adással jelentkezik majd.  Pataki Zita és tesztelői befejezték az alföldi régió felfedezését, összesen hat szállodát próbáltak ki és teszteltek le. Jártak a debreceni Malom Hotelben****, a makói Grand Hotel Gloriusban****, felfedezték a hajdúszoboszlói Hotel Aurumot****, lazítottak a kisújszállási Hotel Kumánia*** superiorban, és pihentek Four Points by Sheratonban**** és az Aquaticum Debrecen Termal & Wellness Hotelben****. Ha nem láttad valamelyik hotelt vagy az utolsó szavazás előtt szeretnéd a régióból AZ ÉV HOTELE címért indulókat újra megnézni, akkor mindenképpen kapcsolj most vasárnap 12:00-kor az RTL Klubra! 

 

Mondd meg Te, melyik legyen AZ ÉV HOTELE!

AZ ÉV HOTELE közönségszavazás az RTL Klubon és a Facebookon lehetővé teszi, hogy a nézők válasszák meg az egyes magyarországi régiók legjobb hotelét és végül

AZ ÉV HOTELÉT. Az elismerés rangját mutatja, hogy AZ ÉV HOTELE díj a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége Év Szállodája szakmai díjának testvérversenye.

 

az_ev_hotele_facebook_620x220.png

AZ ÉV HOTELE közönségszavazáshoz kapcsolódó televízió műsor az RTL Klubon az utazók szemszögéből, személyes élményeiken keresztül mutatja be a címért versenybe szálló szállodákat. Minden adásban egy-egy pár vagy család kalandjait láthatjuk, akik elutaznak egy hétvégére két magyarországi hotelbe valamilyen céllal a

lánykéréstől a házassági évfordulóig és kipróbálják, illetve értékelik is a bemutatott hoteleket.

 

Szavazz és nyerj hetente wellness hétvégét!

 

A nézők a www.facebook.com/azevhotele oldalon választhatják meg szavazataikkal az egyes hónapok, azaz az egyes régiók legjobb hoteleit. Majd a sorozat végén ezek a hotelek indulnak AZ ÉV HOTELE címért, amire szintén szavazhatnak majd a nézők. Érdemes lesz hetente voksolni, mert minden héten két wellness hétvégét nyerhetnek, akik szavaznak.

A bejegyzés trackback címe:

https://azevhotele.blog.hu/api/trackback/id/tr8414058242

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása